top of page

Gydymo ir protezavimo sėkmė

Dantų protezavimas – tai procedūra, kurios metu pacientui yra įstatomi dirbtiniai dantys ar dantų plokštelė. Šiomis priemonėmis žmonėms yra grąžinama ne tik normali kramtymo funkcija, bet ir graži šypsena, pasitikėjimas savimi.




Protezų rūšys ir medžiagos, naudojamos jų gamyboje


Protezai skirstomi į dvi rūšis: išimami ir fiksuoti. Šiandien išimamus dantų protezus daugelis pacientų naudoja tik tuo laikotarpiu, kol yra gaminami dantų implantai arba fiksuojami (nuolatiniai) protezai. Pastaroji protezų rūšis yra populiaresnė dėl tvirtumo, patogumo bei ilgaamžiškumo. Jų gamyboje naudojamos tvarumu pasižyminčios medžiagos. Fiksuoti dantų protezai gali būti gaminami (pasirinktinai) iš metalo, cirkonio ar bemetalės keramikos.


Jeigu Jums rekomenduojamas dantų protezavimas, siūlome rinktis cirkonio ar bemetalę keramiką, nes iš šių medžiagų pagaminti protezai yra geriausiai toleruojami žmogaus organizmo, kitaip tariant, šios medžiagos turi geriausią biosuderinamumą. Naudojant tokius protezus atsiranda dalinio suaugimo (ten, kur jie liečiasi su gleivine) tikimybė, todėl jie dar tvirčiau laikosi.




Protezavimo procedūros eiga


  1. Pirmiausiai, kiekvienas pacientas, kuriam siūloma dantų protezavimo procedūra, yra atidžiai apžiūrimas.

  2. Tada nustatoma, ar to žmogaus organizmas teigiamai priims svetimkūnes medžiagas. Ištyrus ir žinant, jog protezavimui naudojamos medžiagos nepakenks, išliejamas dantų modelis, pagal kurį vėliau yra gaminami protezai. Šiame procese labai svarbus abipusis paciento ir gydytojo odontologo ryšys bei pasitikėjimas vienas kitu.

  3. Dantų protezavimas yra tęstinis procesas, todėl nuolat turi būti palaikomas ryšys, stebima paciento savijauta (ar jis patogiai jaučiasi su naujais protezais ir pan.).

  4. Gydytojas odontologas įsipareigoja atlikti kokybišką protezavimo darbą, o pacientas – laikytis tinkamos burnos higienos bei gydytojo nurodymų.



Dėmesys kokybei


Šiandien žmonės vis dažniau renkasi aukštos kokybės protezus ir skiria jiems daugiau lėšų. Natūralu, juk tai – ilgalaikė ir atsiperkanti investicija. Dabar pacientams svarbu ne tik normaliai kramtyti maistą, bet ir dailiai šypsotis. Gydytojai odontologai naudoja dar geresnes medžiagas ir pažangesnėmis technologijomis sukuria estetiškus, nuo natūralaus dantų skaidrumo beveik nesiskiriančius dirbtinius dantis. Pasiektas rezultatas leidžia žmogui patogiai valgyti bei pasitikėti savimi.


Dantų protezavimas – tai procedūra, grąžinanti žmogaus pasitikėjimą, užtikrinanti gražią šypseną ir sukurianti normalią kramtymo funkciją. Pasirinkite Jums labiausiai tinkančią protezų rūšį ir medžiagą bei bendradarbiaudami su savo odontologu pradėkite naują sveikos šypsenos etapą.


Jeigu kyla klausimų dėl dantų protezavimo Kaune, kreipkitės į „Denta“ komandą nurodytais kontaktais.

bottom of page