top of page

Mitai ir tiesa apie dantų implantus

1 Mitas. Dantų implantai yra skausmingi ir rizikingi.


Tiesa – dantų implantai atstoja danties šaknį, todėl užkertamas kelias žandikaulio kaulo nykimui ir kitiems patologiniams procesams, gresiantiems po dantų netekimo. Jie gaminami iš aukščiausios rūšies titano ir kitų kokybiškų metalo lydinių, kurie yra biologiškai suderinami su žmogaus organizmu. Dėl šios priežasties implantai yra organizmo natūraliai priimami, nesukelia alerginių reakcijų ir lengvai prigyja žandikaulio kaule.

Sveika šypsena
dantu-implantai

2 Mitas. Implantacijos procedūra – tai labai sudėtinga ir ilga procedūra, po kurios pacientams reikalingas nedarbingumas.


Tiesa – įprastai, jei paciento žandikaulio būklė tinkama, implantacija yra vertinama kaip nesudėtinga intervencija, kuriai užtenka vietinės nejautros, nenaudojama narkozė. Trukmė – iki valandos. Po implantacijos gali būti skiriamas trumpas antibiotikų kursas, galimas nedidelis, trumpalaikis patinimas, nedidelis skausmas operuotoje vietoje.



3 Mitas. Dažnu atveju organizmas implantų „nepriima“ ir jie neprigyja.


Tiesa – dantų implantacija viena iš patikimiausių gydymo metodikų medicinoje – gydymo sėkmės procentas siekia 96-99%. Gydymo sėkmę įtakoja (tačiau ne apriboja) paciento burnos higiena, dantenų storis ir žandikaulio kaulo kiekis/kokybė, rūkymas, tokios ligos kaip diabetas ir osteoporozė, spindulinis gydymas ir pačio implanto kokybė.



4 Mitas – implantas yra matomas aplinkiniams.


Tiesa – dantų implantai itin tiksliai atkartoja tikruosius dantis. Ant implantų tvirtinamos dirbtinių dantų karūnėlės yra tvirtos, ilgaamžiškos ir tiek savo išvaizda, tiek funkcijomis visiškai prilygsta natūraliems dantims. Aplinkiniai apie implantus burnoje sužinos nebent tada, jeigu patys jiems tai pasakysite.

bottom of page