top of page

Profesionalus higieninis dantų valymas

Kiekvienam žmogui įprasta tam tikra dantų priežiūros rutina: valymas dantų pasta, tarpdančių siūlu bei skalavimas skalavimo skysčiu. Šie esminiai dantų ir burnos priežiūros žingsneliai turi būti atliekami du kartus į dieną – ryte ir vakare. Tačiau, kad ir kaip kruopščiai kasdien atliekame visus dantų priežiūros procesus, kartais visiškai dantų apsaugai to nepakanka. Gydytojai odontologai pataria atlikti profesionalią burnos higieną ne rečiau nei kartą per metus. Kaip teigia specialistai, burnos higiena Kaune įsikūrusioje „Denta“ klinikoje yra paklausi procedūra. Džiugu, kad vis daugiau pacientų supranta profesionalios burnos higienos naudą.



Kuo ši procedūra naudinga?


Profesionali burnos higiena yra itin svarbus procesas siekiant tinkamai prižiūrėti dantis. Procedūros metu pašalinamos susikaupusios bakterijos ir burnos ertmė bei dantys apsaugomi nuo kitų pavojų. Taip užkertamas kelias plisti ir progresuoti įvairioms burnos ligoms. Atliekant burnos higieną šepetėliu ar dantų siūlu, išvalomos nepasiekiamos vietos bei panaikinamos burnoje susikaupusios bakterijos. Tai leidžia greičiau pastebėti dantų ar dantenų ligas arba jų užuomazgas. Todėl dažniausiai, prieš atliekant tam tikras dantų gydymo procedūras, pacientai yra nukreipiami pirmiausiai pasidaryti profesionalią burnos higieną. Burnos higienistui atliekant procedūrą, labai greitai identifikuojamas ne tik dantų ligos epicentras, bet ir išryškėja kitos problemos (jei jų yra).



Profesionali burnos higiena nėra skausminga


Daugelis žmonių yra susidarę klaidingą nuomonę, kad odontologinės procedūros yra skausmingos, vis dėlto, šiandieninės technologijos ir taikomi modernūs odontologiniai metodai leidžia procedūras atlikti išvengiant nemalonių pojūčių. Atliekama profesionali burnos higiena užtrunka apie 1 valandą, o jos metu pacientui atliekamas profesionalus higieninis dantų valymas.



Profesionali atliekama keliais etapais:

  1. Nuvalomos susikaupusios mineralizuotos ir nemineralizuotos apnašos.

  2. Specialia technologija nuo dantų paviršiaus šalinamas esantis pigmentas. Purškiama stipri oro, vandens ir sodos srovė leidžia pašalinti ant dantų atsiradusias dėmeles ir panaikinti net giliausiose ar tolimiausiose burnos vietose esančias bakterijas.

  3. Poliruojamas dantų paviršius.


Po šių žingsnių dantis reikia išskalauti burnos skalavimo skysčiu.


Reikia atkreipti dėmesį, kad atlikus profesionalią burnos higieną, dantys gali būti jautresni nei įprastai, neigiamai reaguoti į itin šiltus ar šaltus produktus. Taip pat parą laiko po procedūros patariama vengti „spalvoto“ maisto bei gėrimų (raudonas vynas, kava, morkos ir t.t.), rekomenduojama susilaikyti nuo rūkymo, kadangi po apnašų valymo sodos aparatu, dantys tampa imlesni pigmentui.


Burnos higiena, kaip pataria gydytojai odontologai, turi būti atliekama ne rečiau nei kartą per metus. Jeigu ant dantų apnašos kaupiasi greičiau negu įprastai (arba jų yra daugiau), ši procedūra turi būti atliekama dažniau. Prižiūrėkite savo dantis reguliariai ir užkirskite kelią rimtoms dantų ar dantenų ligoms anksčiau, joms dar neprasidėjus.

bottom of page