top of page

Profilaktinis patikrinimas kartą per 6 mėn.

Profilaktiniai pacientų apsilankymai pas dantų gydytojus, kaip pastebi odontologijos klinikos Kaune „Denta” specialistai, nėra tokie dažni, kaip tūrėtų būti, tačiau žmonių dantų būklė ir bendroji situacija pamažu gerėja. Žmonės tampa sąmoningesni ir atidesni savo sveikatos atžvilgiu. Natūralu, kad investavus daugiau pinigų į dantis (pvz.: protezus, implantus, dantų estetiką), norisi, kad jų išvaizda ir būklė ateityje neblogėtų. Siekdami apsisaugoti, pacientai vis dažniau iš anksto patys užsirašo profilaktiniam patikrinimui pas dantų gydytoją. Tai atlikti rekomenduojama bent kartą per 6 mėnesius, tam, kad būtų užkirstas kelias dantų ar dantenų ligoms.



Neverta nerimauti


Dažnai žmonės atideda vizitus pas odontologą, nes bijo skausmo. Vis dėlto, jaudintis neverta, nes šiuolaikinės technologijos leidžia odontologines procedūras atlikti greitai ir efektyviai, be to nemalonūs pojūčiai numalšinami vos per kelias minutes, tad visos procedūros metu ir po jos žmogaus nevargins įkyrus skausmas. Odontologijos klinikos dantų ir burnos gydymui naudoja modernias priemones, kurių pagalba apžiūra yra tiksli, o dantų būklę galima nustatyti per gana trumpą laiką. Nerimauti tikrai neverta. Nugalėkite jaudulį ir nelaukite, kol dantis pradės stipriai skaudėti.


Profilaktinė apžiūra yra įprasta ir saugi procedūra, labiau skirta bendrinei apžiūrai ir kylantiems paciento klausimams aptarti.



Paprastai profilaktinės apžiūros metu atliekamos tokios procedūros:

  1. bendroji burnos būklės apžiūra, kurios metu įvertinama burnos gleivinė, dantų bei protezų (jei tokių turite) būklė.

  2. patikrinama, ar neprisikaupė apnašų, dantų akmenų, kuriuos būtina pašalinti.

  3. spžiūrimos plombos: kokia jų būklė, ar nenusidėvėjo, ar nenuskilo, ar netapo pralaidžios.

  4. įvertinama, ar yra dantų spalvos pokytis, jei taip – aiškinamasi, kas tai lėmė.

  5. paskiriami kiti vizitai pas burnos higienistą ar dantų gydytoją, jei reikia atlikti burnos higieną ar sugydyti dantis.


Specialistai vieningai tvirtina – profilaktinis dantų ir burnos patikrinimas yra pigiausias būdas kuo ilgiau išsaugoti sveikus dantis. Taip lengviausiai pastebimos dantų ar dantenų ligų užuomazgos. Pačioje pradžioje pašalinti problemą yra daug lengviau. Tausokite savo dantis šiandien ir nepriekaištinga šypsena džiaukitės ilgą laiką!


Odontologijos klinikoje „Denta“ dirbantys specialistai maloniai Jus priims ir prireikus paskirs reikalingą gydymą. Taip pat specialistai patars Jums rūpimais klausimais. Jeigu Jums sunku atsiminti, kada paskutinį kartą lankėtės pas dantų gydytoją, užsiregistruokite vizitui dabar ir sužinokite, kokia Jūsų burnos ertmės būklė!


Turite klausimų, o galbūt norite užsiregistruoti profilaktinei apžiūrai? Susisiekite su odontologijos klinikos „Denta“ specialistais jau dabar!



bottom of page