top of page

Nurodymai pacientui prieš danties implantaciją

Dantų implantai dėl keleto svarių priežasčių tampa vis populiaresne alternatyva prarastiems nuosaviems dantims. Jie puikiai atlieka nuosavų dantų kramtymo bei estetinę funkcijas, todėl implantus renkasi vis daugiau žmonių. Galbūt tokių restauracijų kaina iš pradžių gali kiek neraminti, tačiau, įvertinus implantų teikiamus privalumus, nesunku suprasti, kad ilgainiui jie atsiperka su kaupu. Dantų implantavimo procedūra yra sistemingas ir gana ilgas procesas, tad reikia žinoti, kaip jam tinkamai pasiruošti.




Išskiriamos kelios pagrindinės taisyklės, kurių reikia laikytis prieš atliekant dantų implantaciją:


  1. Ši procedūra yra itin atsakingas procesas, todėl jai riekia pradėti ruoštis iš anksto. 3 – 4 savaites prieš dantų implantaciją rekomenduojama atlikti profesionalią burnos higieną. Taip ne tik pašalinami susikaupę dantų akmenys, bakterijos, bet ir nustatomos probleminės burnos ertmės vietos (kurias, beje, irgi būtina išgydyti dar prieš tai, kai bus sriegiami dantų implantai).

  2. Dažnai pacientai daro didelę klaidą, prieš procedūrą išgerdami vaistų arba ir toliau vartodami normalų kraujo krešėjimą keičiančius vaistus (pavyzdžiui, aspiriną). Patariama tokių medikamentų nevartoti 7 – 10 dienų prieš operaciją. Taip pavyks išvengti galimų komplikacijų.

  3. Būtina vengti alkoholio. Rekomenduojama negerti alkoholio vieną dieną prieš dantų implantaciją. Priešingu atveju suskystinamas kraujas, kurį procedūros metu bus sunku sustabdyti. Taip pat gali kilti sveikatai pavojingos cheminės reakcijos tarp skausmo malšinimo vaistų ir alkoholio sudedamųjų dalių. Taip pat, siūloma operacijos dieną nerūkyti.

  4. Kaip bus sriegiami dantų implantai pacientas su odontologu aptaria iš anksto, todėl operacijos metu ir po jos reikia laikytis specialisto dar kartą pakartojamų nurodymų. Odontologas Jums paskirs skausmą malšinančių vaistų, kuriuos pradėkite gerti vieną valandą prieš implantaciją. Vaistus gerti geriausia po valgio, užgeriant didesniu kiekiu (viena stikline) vandens.

  5. Galiausiai, nepamirškite prieš atvykdami į operacijai pavalgyti, nes iškart po implantacijos to daryti negalėsite. Taip pat kruopščiai išsivalykite dantis, kad odontologas galėtų iškart imtis dantų implantacijos.


Tai esminiai patarimai, kurių reikėtų laikytis. Tačiau visada svarbus ir psichologinis faktorius. Tam, kad būtumėte ramesni prieš operaciją paklauskite savo odontologo visų Jus dominančių ar neraminančių klausimų. Taip jausitės užtikrinti ir nesibaiminsite paties implantavimo proceso.


Dabar jau įprastai dantų implantai yra viena patikimiausių priemonių atkurti prarastus dantis, todėl baimintis nėra ko. Jų prigijimo tikimybė aukštesnė nei 98 %. Po visų procedūrų, tinkamai prižiūrint burną, galėsite džiaugtis nauja, sveikai švytinčia šypsena bei puikiai funkcionuojančiais dantimis.




bottom of page