top of page

Žandikaulio kaulo nykimą sustabdyti būtina

Turėti gražią šypseną svajojame kiekvienas, deja, ne visi atsakingai rūpinamės savo dantimis. Laiko trūkumas, netinkama mityba, žalingi įpročiai, o kartais ir įvairios sveikatos problemos – visa tai neigiamai veikia dantų audinius, taip ilgainiui sudaromos sąlygos problemai plisti į dantenas ar giliausius dantų sluoksnius – šaknų kanalų sistemą. Tiesa, negydomi dantų šaknų kanalai, periodonto ligos, traumos, sudėtingas auglių, cistų šalinimas ar įgimtos ligos taip pat gali silpninti dantis, dėl ko po kurio laiko jie iškrenta arba išlūžta.


Ypač nuvertinama prarastų dantų grėsmė sveikatai. Iškritus ar nulūžus dančiui, galimas ne tik estetinis diskomfortas. Kur kas rimčiau paveikiamas žandikaulio kaulas, sąkandis, kaimyniniai dantys ar net virškinimas. Odontologijoje dabar naudojamos technologijos leidžia prarastų dantų vietoje sukurti natūraliai atrodančias restauracijas ir sustabdyti daugybę sveikatos problemų, iš kurių viena pavojingiausių – žandikaulio kaulo irimas.




Neatkurtas dantis labiausiai skatina žandikaulio kaulo nykimą


Dėl vienokių ar kitokių priežasčių netekus danties, jo vieta turėtų būti kaip įmanoma greičiau užpildyta restauracija. Dabar tam naudojami dantų implantai, kurie yra biologiškai suderinti su paciento organizmu, tarnauja ilgus metus, suteikia visišką komfortą ir, žinoma, užkerta kelią žandikaulio kaulo įrimui. Pastaroji problema ypač rimta, nes suteikia ne tik nepatogumą valgant, bet ir lemia greitesnį kitų dantų dėvėjimąsi, veido deformaciją ir kitus negrįžtamus pokyčius.


Kas gresia pacientui, kuris neužkerta kelio žandikaulio kaulo nykimui?

  1. Slenkantis žandikaulis tempia dantenas;

  2. Atsiranda dantų jautrumas, dantų ligos;

  3. Keičiasi apatinė veido dalis, lūpų forma;

  4. Dėl netaisyklingo sąkandžio maistas sukramtomas prasčiau, ilgainiui prasideda virškinimo problemos;

  5. Prarandamas estetiškos šypsenos vaizdas.


Dantų implantai – efektyvi priemonė problemos sprendimui


Visiškai organizmui nepavojingi dantų implantai padeda atkurti prarastus dantis nešlifuojant greta esančių dantų. Dabar tai odontologų praktikoje vienas dažniausiai taikomų gydymo metodų. Tai ypač efektyvi priemonė, padedanti išsaugoti nepažeistą žandikaulio kaulą. Į jį įsriegiamas iš titano arba porceliano pagamintas sraigtas, kuris atstoja šaknį. „Denta“ gydytojai pataria nedelsti ir iškritusį dantį keisti restauracija. Implantai atrodo kaip natūralūs dantys, burnoje laikosi stabiliai, o per keletą metų visiškai prigyja prie kaulo. Tai yra viena geriausių išeičių, norint apsisaugoti nuo galimų rimtų sveikatos problemų.


Nors dantų implantų kaina nėra maža, taupyti sveikatos sąskaita – nederėtų. Delsiant kelis metus žandikaulyje gali įvykti esminių pokyčių, kurių dantų implantai jau negalės ištaisyti. Tad, nelaukite ir spręskite problemą kuo greičiau.


bottom of page